Alți 1.250 de lei în plus pentru acești români. Cine beneficiază de ajutor și care sunt pașii de urmat pentru a lua banii

de: Antonia Iacobescu
02 04. 2023

Vești bune pentru această categorie de români! Ar putea beneficia de o sumă importantă de bani de la statul român. Iată ce persoane pot intra în posesia celor 250 de euro și ce condiții trebuie să îndeplinească.

Ce români pot încasa 1.250 de lei de la statul român

Vin vești extraordinare de la Guvern! Anumiți români pot beneficia de un ajutor mare de la stat în valoare de nu mai puțin de 250 de euro. Cum se poate intra în posesia banilor aflați în următorul material.

Cei 250 de euro, adică 1.250 de lei, vor fi acordați familiilor cu copii și vor putea fi folosiți doar pentru a achiziționa un calculator nou. În trecut, statul acorda doar 200 de euro, dar pe viitor, suma se va majora la 250 de euro.

Mai mult de atât, parlamentarii s-au gândit să acorde bani tuturor copiilor unei familii, nu doar unuia singur, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Drept urmare, fiecare copil va avea propriul calculator.

Condițiile care trebuiesc îndeplinite

Există, însă, anumite condiții! Copiii trebuie să fie elevi sau studenți în învățământul de stat sau particular și să aibă până în 26 de ani. De asemenea, ajutorul de la stat este valabil și pentru elevii orfani, pentru cei care provin din familii monoparentale și pentru cei cu deficiențe produse de boli.

O altă condiție pe care trebuie să o respecte familia respectivă este faptul să aibă un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 50% din valoarea salariului minim brut la nivel național, adică maximum 1.500 lei.

Proiectul de lege urmează să ajungă în Parlament pentru a fi adoptat, după care va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial. La final, va fi pus în aplicare.

Românii vor primi și vouchere de 8000 de lei în 2023

Trei categorii de români vor putea primi bani pentru renovarea casei și achiziția sau schimbarea de electrocasnice din categorii precum frigider, aragaz, mașină de spălat. Este important de reținut că această inițiativă se află, momentan, în stadiu de proiect, comunicat de ministrul Boloș.

În orice caz, dacă se materializează și are mari șanse să se întâmple acest lucru, lista potențialilor beneficiari include aproximativ 220.000 de români. Banii vor ajunge la familiile cu peste cinci copii, la românii care nu pot munci și la persoanele vârstnice care trăiesc fără niciun fel de sprijin.

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități. Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.

Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei. Avem o țintă de 220.000 de beneficiari pe care o avem stabilită conform programului operațional”, a anunțat ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloş, la Antena 3 CNN.